Hold øje med disse tøjmærker

posted by on 2016.01.11, under Mode, Online
11:

De dukker op overalt – de lysende danske designstjerner, der med deres sans for kvalitet, enkelhed og kreative detaljer har bevist, at de ikke blot kan brillere på den danske scene, men også internationalt. Når en populær skikkelse som Hertuginde Kate eller en af Kardashian-søstrene pludselig dukker op i en By Malene Birger-kjole, er det bestemt ikke et særsyn. Den danske mode har nemlig bredt sig langt ud over den danske grænse gennem de seneste år, og der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at det ændrer sig lige med det samme.

tshirts

Du har rig mulighed for at finde dit danske modetøj online på nettet, men måske mangler du blot lidt inspiration til, hvilke mærker du skal lede efter. Lad os derfor tage et hurtigt kig på de mærker, der er frontløbere netop nu. Magasinet Euroman har forsøgt at opliste 25 af de bedste danske mærker netop nu, og selvom listen bestemt ikke er nogen facitliste, er den et godt pejlemærke på et ret mangfoldigt marked.

Nogle af de mærker, der igen og igen nævnes som prominente repræsentanter for dansk mode, er Mads Nørgaard, Bruuns Bazar, Designers Remix, Sand, Samsøe Samsøe, Baum und Pferdgarten samt By Malene Birger, der er blevet internationalt kendt for den eksklusive stil med det klassiske snit og de få, men yderst smukke detaljer.

Der er imidlertid mange mærker, der for alvor presser sig på i mængden af attraktive brands. Ét af dem er det københavnerbaserede herretøjsmærke Armoire d’Homme med norske Kjetil Aas i spidsen, der designer tøj under devisen ”contemporary casual”, og som bevidst forsøger at gå uden om egentlige trends, hvorfor den tidløse stil er dominerende. Måske er det netop denne tidløse, klassiske æstetik, der er årsagen til, at det danske modetøj har gået sin sejrsgang verden over.

Søger du en chik designæstetik, der skal være kernen i din basisgarderobe, er der al mulig grund til at tage et nærmere kig på den danske mode.

pagetop